Magamról

A középiskolában döntöttem el, hogy pszichológus leszek, amikor iskolapszichológusunk felolvasta Borges versét: Pillanatok. Ez a vers és az ő előadásai nyitották meg előttem azt az utat, amit azóta is járok és próbálok minél jobban bejárni és segíteni másoknak is megtalálni. Ennek az útnak a célja Jorge Luis Borges verséből idézve a következő:

Ha újra élhetném az életem,
A következőkben igyekeznék több hibát elkövetni.
Nem próbálnék olyan tökéletes lenni, lazább lennék, bolondabb lennék mint voltam , igazából kevés dolgot vennék komolyan, kevésbé lennék higiénikus,
Többet kockáztatnék, többet utaznék,
Többször merengenék a naplementén, több hegyet másznék meg,
Több folyón úsznék, többször mennék olyan helyekre ahol sohasem jártam,
Több valódi problémával törődnék és kevesebb képzeletbelivel...


A középiskola után újabb tapasztalásokkal és tanulmányokkal bővítettem addigi tudásomat és élményeimet. Szakmai utam főbb állomásai: A képzés területén:

 • 2019-ben szerzett alkotó-fejlesztő és klinikai metamorphoses meseterapeuta
 • 2008-ban szerzett klinikai és mentálhigiénés szakpszichológusi végzettség (Pécsi Tudományegyetem)
 • 2002-ben szerzett terapeuta oklevél (Albert Ellis racionális-érzelmi-viselkedés terápia)
 • 1996-ban szerzett pszichológus diploma 
 • 1995-ben elvégeztem az óvónőképzőt

A munka területén:

 • 2016- Szentendre Egészségügyi Intézmény - Pszichiátria
 • 2011-2016 Humán Tiszk (iskolapszichológus középiskolákban)
 • 2001- 2011 XVIII. kerületi Nevelési Tanácsadó
 • 2001- 2007 Cordelia Alapítvány, amely a szervezett erőszak áldozataival foglalkozik
 • 1996-1999 Soros Alapítvány, mesebarlang műhely
 • Tagja vagyok a pszichológusok érdekvédelmi egyesületének
 • Szerb-horvát nyelven is dolgozom.

Magánéletem főbb állomásai: Damján, Boglárka és Csongor születése, számtalan hátizsákos utazás és hegymászás, nemezelés, kertészkedés...legújabban megismerkedtem a bőrművesség rejtelmeivel, ami kapcsán igen sokat tanultam magamról.

Munkámban ötvözöm mindazt, amit tanáraimtól, csoporttársaimtól és szakkönyvekből tanultam, azt amit az emberekkel való találkozás során tapasztaltam és amit a mindennapokban átélek és megoldok. 

Gondolkodásomnak két fő pillére van: a Rogersi kliensközpontú és az Ellisi racionális-érzelmi hozzáállás. Módszerem eklektikus, figyelembe véve az adott ember képességeit és elakadásait. Előszeretettel használom az Ellisi aktív-direkt cáfolásokat, de ugyanúgy a művészetet és a csendet is. Minden technika felett legfontosabbnak tartom a személyes találkozás, együttérzés, megértés erejét, ha két ember ugyanazon a problémán dolgozik , tekintetük találkozik, megérzik egymás erejét , képességét és ezt el is kezdik használni a kiteljesedés érdekében, akkor bármilyen ügyről legyen is szó, annak előre kell mozdulnia. A sikeresség fő mozzanatai a kölcsönös tisztelet, egyenrangúság, őszinteség és motiváltság. 

Balázs Nelli
pszichológus elérhetősége:

Mobil: 06 30 367 1473
Email: mesebarlang@yahoo.com
Rendelés helye: Budapest VII. kerület, Akácfa utca

Köszönöm, hogy meglátogatta honlapomat. Minden észrevételt, kérdést az élet bármely területén szívesen fogadok és igyekszem azt megválaszolni a lehető legjobban és legrövidebb időn belül.