Egyéni életterv az egészségért

Nők és férfiak nagy része betegszik meg testileg és lelkileg is és mutat mindenféle tünetegyüttest, azért mert hibás az életvezetése. A hibás életvezetés tudatosítása és korrigálása segít a felborult egyensúly helyreállításában. Eközben a kliens megtanul aktívan dolgozni a jelen események teljesebb megélésében és a jövő egészségesebb és komplexebb megtervezésében. Az új életszemlélet segít kialakítani a test, szellemiség, lelkiség és kapcsolódások egységét.

Az egyéni életterv kialakításának módszere 12 lépcsőből tevődik össze, amihez a kliens kreatívan hozzáadhatja saját egyéni válaszait is.

 1. A múlt feldolgozása és megértése
 2. A meggyőződések racionális, logikus és gyakorlatias síkra emelése
 3. Az érzelmek tiszteletben tartása és kifejezése
 4. A test jelzéseinek tudatosítása
 5. A test tiszteletének megtanulása
 6. A belső hang megkeresése és a belső bölcsesség megismerése
 7. A leggyakrabban használt szavak, frázisok megértése
 8. A környezetben lévő segítők megkeresése és aktivizálása
 9. Fizikai aktivitás és testkényeztetők bevezetése a mindennapokban
 10. Pszicho-edukáció,információk gyűjtése
 11. Megbocsájtás gyakorlása
 12. Az élettervben való aktív részvétel és napi gyakorlások bevezetése

A terapeuta szerepe átvezetni a klienst mind a tizenkét lépésen, melyhez nagyon sok feltáró beszélgetést, művészetterápiás lehetőséget, relaxációt, szakirodalmat és kérdőívet társít. A módszert meghatározzák a következő alapigazságok:

 • Az akaraterő és motiváció létrehozása elengedhetetlen a cél megvalósításához -Az élet napi lebontásban fejlődés, változás, haladás és alkotás.
 • Goethe szavaival élve: Abban a pillanatban,amikor az ember végérvényes döntést hoz, a láthatatlan erők is megmozdulnak. A döntés beindítja a történések áramlatát. Előreláthatatlan kapcsolatok, találkozások, történések és materiális segítség sorát indítja el, olyanokét, melyekről addig senki nem is álmodott, hogy vannak és megtörténhetnek. A bátorság magában hordozza a zsenit,az erőt és a csodát.

Balázs Nelli
pszichológus elérhetősége:

Mobil: 06 30 367 1473
Email: mesebarlang@yahoo.com
Rendelés helye: Budapest VII. kerület, Akácfa utca

Köszönöm, hogy meglátogatta honlapomat. Minden észrevételt, kérdést az élet bármely területén szívesen fogadok és igyekszem azt megválaszolni a lehető legjobban és legrövidebb időn belül.